• This field is hidden when viewing the form
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

  1. Jorrit Stroosma

    Kunnen ze eindelijk eens wat doen met de informatie die ze krijgen via de jaarverantwoording zorg.
    In mijn optiek zijn winstmarges van tussen de 5 en 10 procent gezond. Veel GGZ aanbieders halen dit niet eens op dit moment, als ze al in de zwarte cijfers zitten. Uitschieters van tussen de 10 en 20 procent kan incidenteel eens voorkomen door bijvoorbeeld verkoop van vastgoed. Jaar in jaar uit een winstmarge van tussen de 10 en de 20 procent is eigenlijk al teveel van het goede. En jaar in jaar uit boven de 20 procent is niet koosjer in een systeem wat opgezet is in de basis dat het solidair moet zijn. Dan ga je je niet verrijken aan dit systeem.

  2. AntonausTirol

    Hallo hoezo in de basis. Ons huidige zorg systeem is met marktwerking bedacht

    En hoewel je daar vraagtekens over kunt zetten, is deze wet natuurlijk de omgekeerde wereld weer. Ipv een systeem wijziging proberen ze maar met toezicht en ingewikkelde regels te pamperen. Met de toeslagen heb je gezien wat daar van komt, onuitvoerbaarheid

    • Jorrit Stroosma

      Die marktwerking is maar eenzijdig. Alleen de zorgverzekeraars mogen aan marktwerking doen. Daarom willen ze ook van die vrije artsenkeuze af want dat is de enigste marktwerking die de zorgaanbieders hebben.

  3. Frank Conijn

    Er zijn meer sectoren waar excessieve winsten worden geboekt. Het kabinet zou er dan ook beter aan doen om de vennootschapsbelasting voor alle sectoren afhankelijk te maken van de winst*marge*.
    .
    Nu hebben we maar twee tarieven, die afhankelijk zijn van de absolute winst. Maar grote bedrijven kunnen in absolute termen veel winst maken, terwijl hun winstmarge toch klein is.