• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. herman nys

  Dit is nog erg voorbarig nieuws. Er is een wetsontwerp in de maak dat het mogelijk maakt vanaf 1 januari 2022 het visum (vergelijkbaar met de BIG registratie) te schorsen of in te trekken. Dit ontwerp moet nog naar de Raad van State en dan naar de Kamer van volksvertegenwoordigers. Van ontslag is geen sprake, maar dat kan in ziekenhuizen bijvoorbeeld wel het praktische gevolg zijn.

  Herman Nys, em. hoogleraar medisch recht KU Leuven
  herman.nys@kuleuven.be

 2. Frank Conijn

  Niettegenstaande het voorbehoud van dhr. Nys, wijst België hier de weg. Ik vind het een uiterste treurige zaak dat vanuit de Nederlandse ziekenhuizen alleen maar geluiden komen dat men geen vaccinatieplicht wil en niet wil meewerken aan een behoorlijke controle van zelfs maar de 3G-QRC, en dat de samenleving maar weer op slot moet om vollopende ziekenhuizen te voorkomen.
  .
  Alsof het niet zo is dat bijna 80% van de covidpatiënten op de IC niet (volledig) gevaccineerd is! Dat is conflictmijdend, afschuivend gedrag, ziekenhuizen!