• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 6

 1. Mathieu Geurts

  Helemaal eens met dit protest tegen het onderzoek door de Inspectie, dat aangekondigd werd onmiddellijk na de publicatie in de NRC. Daar ging toch de suggestie van een vermoede misstand van uit. Natuurlijk was er een misstand, maar niet bij de instelling. Wel bij het systeem dat toeliet dat de medewerkers in de verpleeghuizen en in de thuiszorg onbeschermd hun moeilijke werk moesten doen. In plaats van argwaan zouden ze de grootst mogelijke waardering moeten krijgen!

 2. Pro-Cura

  Erg blij met de reacties van de collega’s uit de zorg. Te erg dat juist in deze tijd waarin zorgmedewerkers in verpleeghuiszorg en wijkzorg vol passie zorg blijven verlenen, zij door de berichtgeving in een kwaad daglicht gesteld worden. De media past hier een bescheiden rol die alvast ondersteunend zou moeten zijn naar de zorgmedewerkers.
  Trots op jullie collega’s daar in Rotterdam! Hou vol.

 3. Theo

  Het zou de IGJ sieren als ze in plaats van het uit hun hoge toren in Utrecht te blazen nu zelf al hun artsen en verpleegkundigen de praktijk in zou sturen om daadwerkelijk te gaan helpen in deze crisis. Als de crisis dan bezworen is, zal de IGJ met veel meer persoonlijke ervaring het werk veel realistischer kunnen doen. Nu lijkt ze echter als die stuurlui aan de wal.

 4. Joost van der Hulst

  Deze tijd vraagt inderdaad om vertrouwen en samenwerking in plaats van de gangbare reflex om een onderzoek bij deze en gene zorginstelling. Ook de media zal altijd zorgvuldig moeten blijven afwegen hoe om te gaan met mogelijke fouten door zeer hard werkende zorgverleners. Dit is de tijd die volgens mij vraagt om zin en betekenis zoals Hannah Arendt in haar boek “De menselijke conditie” schreef. Ze wees erop dat een mens in zijn handelen altijd in verbinding met anderen moet blijven staan. Anders heeft het leven geen zin en betekenis en is er niets meer om voor te leven.

  Dit alles ook nog vanuit het perspectief dat er eigenlijk op dit moment helemaal geen tijd is om al te kijken naar wat er beter kon? Alle hens aan dek is nodig om vooruit te schakelen en bij te benen wat er nu nodig is. Deze zorgbestuurders hebben met hun bijdrage vele harten veroverd. Zeker die van mij. Bestuurder en Toezichthouder in de zorg.

 5. Roland Kengen

  Kan me de verontwaardiging van de bestuurders van de verpleegtehuizen heel erg goed voorstellen, zeer terecht. Als belanghebbende van het gebrek aan aandacht voor de situatie van de verpleegtehuizen (en gehandicapten zorg etc etc), ben ik blij met alle publiciteit rond dit onderwerp.

 6. BMA Luijten

  Ik ben het ook helemaal eens met dit protest.
  Jammer dat we elkaar maatschappelijk gezien steeds aan het uitdagen zijn om zich te verantwoorden, wat ten koste gaat van de solidariteit.