• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Jorrit Stroosma

    En het vreemde is dat de gecontracteerde GGZ lijkt akkoord te gaan met tariefstijgingen van 1 tot 3 procent waar de Tweede Kamer de GGZ een tarief- en omzetplafondstijging van 5 tot 6 procent gegeven heeft om de kostenstijging op te vangen.
    De huisartsen hadden zo ontzettend gelijk om het IZA niet te ondertekenen omdat de zorgverzekeraars keer op keer laten zien dat ze niet te vertrouwen zijn. Maar ja dat is ook het mantra van de kabinetten Rutte, JA zeggen en NEE doen.

  2. Peter Koopman

    VWS ( Rutte IV: CU, CDA, VVD, D66 ) wenst een volumebeperking van specialistische professionele zorg voor de individuele gezondheid van de bijna 18 miljoen burgers van Nederland. Dan geldt nu “op=op” beleid en kun je afspreken wat je wil, maar de onuitvoerbaarheid is primair in het geding: formatie te gering ( vacatures, verzuim, verloop), budget te laag, toekomstperspectief: dalend volume. Wie de toekomst kent mag haar voorspellen. De basis daarvan is geen weten, maar geloven. Dus: geen volume afspreken dat door verpleegkundigen en verzorgenden IG niet uitvoerbaar is ( ARBO, CAO, professionele kwaliteit )!