• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Frank Conijn

  “De lockdown waartoe het kabinet heeft besloten, is volgens Jongen absoluut noodzakelijk om het aantal besmettingen naar beneden te kunnen brengen.”
  FC: De nood is hoog, maar effectief gaat die lockdown, voor zover je het een lockdown kunt noemen, niet zijn. Het is een illusie om dat te denken. De volgende maatregelen gaan veel effectiever zijn:
  .
  * De aankondiging dat het kabinet werkt aan de wettelijke basis voor het 2G-systeem, en dat de QR-code gaat gelden voor alle indoor niet-private bijeenkomsten waarbij de toegang kan worden gecontroleerd. Dus ook op de werkplek, inclusief het ziekenhuis.
  In Frankrijk heeft men zelfs een vaccinatieplicht ingevoerd en uiteindelijk heeft slechts 1% van het zorgpersoneel geweigerd. Bovendien vind ik het medisch zwaar onverantwoord naar de patiënten toe om ongevaccineerd personeel met patiënten om te laten gaan.
  .
  * Invoering van een extra eigen risico van € 1000 voor non-vaccers die moeten worden opgenomen in het ziekenhuis voor een ziekte die ze met vaccinatie hadden kunnen voorkomen.
  .
  * Onmiddellijke boosterprikcampagne voor alle mensen uit de risicogroepen waarbij de laatste prik al een bepaalde tijd geleden is, incl. de groep 60-plussers die het AZ-vaccin heeft gekregen en mensen met obesitas.
  .
  * Zelfbeschermingsmaatregelen voor de risicogroepen totdat men de boosterprik heeft gekregen plus een week responstijd:
  — houd zoveel mogelijk twee armlengtes afstand (dat werkt beter dan 1,5 m, want veel mensen schatten dat verkeerd is);
  — draag waar nodig een FFP2 mondkapje en leer die goed te gebruiken; ​
  — vermijd indoor bezoek en bijeenkomsten zo veel mogelijk (buiten kan wel);
  — vraag mensen waar men toch mee in nauw contact wil of moet komen, zoals hulpverleners, om ook een FFP2 mondkapje te dragen, als die dat nog niet doen.

  • Wil Bremers

   “* Invoering van een extra eigen risico van € 1000 voor non-vaccers die moeten worden opgenomen in het ziekenhuis voor een ziekte die ze met vaccinatie hadden kunnen voorkomen.”
   Nog simpeler: coronacheck bij IC: geen vaccinatie dan ook geen IC tenzij er medische redenen zijn om geen vaccin te halen. Maar ik snap dat het een uiterst rigoreuze daad zou zijn zodat alleen bij code zwart het te verantwoorden is.

  • HB

   Hoe laag ben je gezonken indien je met dit soort voorstellen komt! Misschien hadden we naar Zweden moeten kijken i.p.v. allerlei maatregelen die niet werken? En dan nog een booster en nog een? Hebben jullie jezelf wel eens afgevraagd waar alle extra doden per land vandaan zijn gekomen nadat men is begonnen met injecteren? Kijk eens op euromomo.eu