• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Mauk

  Directeur en Co-Med-oprichter Guy Schulpen zegt “meer ambitie dan alleen een commercieel belang” hebben.
  Daar ligt dan ook precies de pijn: in de zorg moet commercieel belang er uit! De enige ambitie moet zijn goede zorg en het liefst met een organisatie die bedrijfsmatig op orde is met een goed kosten/opbrengsten-verhouding om te kunnen blijven bestaan.
  Geen commercieel belang. Dat leidt af. En zeker geen commercieel belang voor alleen de eigenaren van het bedrijf.

 2. Wine te Meerman

  Slechts weinig zorgaanbieders lukt het om een winstpercentage van 12,9 % te behalen. Zorgaanbieders die dat wel lukt, hebben over het algemeen hun bedrijfsvoering goed op orde, werken in een nichemarkt of zijn actief in de particuliere zorg. Dat in dit geval winst wordt behaald terwijl de bedrijfsvoering (volgens de inspectie) niet op orde is, ligt waarschijnlijk aan de financiering per ingeschreven patiënt waarbij blijkbaar onvoldoende waarborgen zijn ingebouwd voor zorgverzekeraars om geld terug te halen wanneer de kwaliteit/bereikbaarheid tekort schiet. Er gaat dus ook iets mis in het zorgstelsel.

  • Mauk van Heemstra / Society 4.0

   De kern is dat commercieel belang boven zorgkwaliteit gaat: dat heeft niets met het zorgstelsel te maken, maar met de insteek van degeen die daarvoor kiest. Dat gaat over ethiek, niet over systemen.