• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 7

 1. Frank Conijn

  BCO heeft weinig zin, want van 70% van de positief geteste mensen kan niet worden achterhaald wie de besmetter is geweest. Dat percentage bleef hetzelfde in periodes waarin de BCO-capaciteit groter was dan het aantal besmettingen. Dus het ligt niet aan de capaciteit.
  .
  Wat Nederland wel moet leren is dat de maatregelen op de werkplek en in de auto veel beter nageleefd worden. Een enquête van de FNV begin dit jaar liet zien het daarmee slecht gesteld was.
  .
  Daartoe moet de stelregel “Als 1,5 m niet (goed) te handhaven of onwenselijk is, draag een mondkapje. Ook op het werk en in de auto” dagelijks uitgedragen moet worden middels spotjes van VWS die ook op sociale media geplaatst moeten worden.
  .
  Datzelfde moet natuurlijk ook gelden voor de scholen! Leerlingen moeten ook in de klas een mondkapje op. Leraren weer niet, want die moeten goed verstaanbaar blijven. Zij zouden echter wel dagelijks een sneltest moeten doen.
  .
  Verder moeten de contactberoepen en mensen in beroepen die daar niet onder vallen maar waar wel sprake is van onvermijdelijk nauw lichamelijk contact FFP2/K95-maskers krijgen.
  .
  Tegelijkertijd zullen er veel meer evenementen mogelijk gemaakt moeten worden middels (snel)testen. Omdat het kan en omdat dat de gedragenheid vergroot. Hetzelfde geldt naar mijn mening voor buitenevenementen waarbij niet geschreeuwd of gezongen wordt.

  • Maria

   Helaas is de voorlichting en communicate van dag 1 , te beginnen met de intelligente lockdown slecht geweest.
   Nu 1,5 jaar verder nog niets verbeterd
   We hebben in Nederland vele digibeten ,laaggeletterden,analfabeten en geen Nederlands sprekende medeburgers .daar is niets voor gedaan.
   Zelfs voor mij als medisch geschoolde zijn de richtlijnen van het RIVM onduidelijk.met teveel uitzonderingen
   De NPO heeft extra geld gekregen en heeft daar niets mee gedaan , behalve dat er door de talkshows en ochtendprogamma.s meer onduidelijkheid geschapen is .
   De media is daar ook schuld aan en mogen ook wel eens aan zelfreflectie doen.
   Om mij heen zie ik dat veel mensen de regels loslaten en zie met angst en beven de toekomst tegemoet
   De laatste persconferentie waar de demissionaire ministers al zegevierend stonden te blaten vond ik stuitend

 2. HB

  Laten we deze corona nou eindelijk eens gaan behandelen als een zware griep. De IFR is ondertussen gezakt naar 0,17% (vergelijkbaar met de griep). Zelf bij mensen ouder dan 80 die Corona hebben gehad sterft ‘ nog maar’ 15% en die zijn meestal comorbide. 1.5 meter heeft nooit gewerkt, net zo min als mondkapjes. Aerosols zijn wijdverbreid erkend als belangrijkste verspreider, allen het RIVM is er nog steeds niet van overtuigd. Kun je in een auto gaan zitten met een mondkapjes op, maar het raam open lijkt me verstandiger. Daarnaast geldt dit natuurlijk alleen als iemand besmettelijk is. Jammer dat we uitgaan van een testsamenleving, want die testen zijn absoluut niet te vertrouwen, ook de PCR test niet. Hierdoor zijn veel mensen buiten spel gezet, die niet ziek waren maar wel met een positieve test in quarantaine moesten. Ik ben bang voor een opleving van het virus, met vooral de gevaccineerden als brandhaarden.

  • Frank Conijn

   @HB: des te rabiater de stelling, des te groter de ‘burden of proof’.

  • Frank Conijn

   En heb op zijn minst het lef om uw identiteit kenbaar te maken.

 3. HB

  Niets rabiaat aan mijn mening, maar gewoon luisteren naar goed geïnformeerde medici die wel hun mening durven te geven, zoals dr Schetters, microbioloog Borger, prof Pierre Capel of viroloog Vanden Bossche. Maar ook M de hond roept al een jaar dat serologen d belangrijkste verspreiders zijn en die wordt nu pas geloofd. Een naam zegt me niets, een mening is belangrijker.

 4. HB

  Sorry foutje moet natuurlijk aerosolen zijn ipv serologen:)