• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Frank Conijn

  Het absolute aantal besmettingen is afhankelijk van testbeleid, -capaciteit en -bereidheid. En we hebben in de afgelopen tijd gezien dat het aantal positieve testuitslagen is gedaald, maar ook het aantal afgenomen tests.
  .

  Veel betere graadmeters zijn primair een twee- of driedagelijkse landelijke representatieve steekproef. Dat is zeer accuraat en zeer responsief, maar wordt om onbegrijpelijke redenen niet gedaan. Secundair de oversterftecijfers van het CBS. Ook die zijn zeer accuraat, maar helaas (grotendeels onvermijdelijk) traag.
  .

  Tertiair het percentage positieve testen. Die worden nu ook al gegeven door het dashboard, maar slechts wekelijks, en zijn in de afgelopen weken achteraf steeds fors naar boven bijgesteld. Ook dat is onbegrijpelijk.
  .

  De absolute aantallen als graadmeter aanhouden terwijl de aantallen afgenomen tests dalen (of stijgen), dat slaat echter helemaal nergens op, excusez le mot.