• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Peter Koopman

  De Cliënt, Patiënt, thuis en/of als gebruiker of bewoner van een zorginstelling mag weten of een contact met een verpleegkundige, verzorgende IG of behandelondersteuner risicovol is! ( Pokken, tbc, polio, leverziekten enz.). Waarom zullen deze erkende hulpverleners dit verbergen? Gewoon vragen!

 2. Mauk van Heemstra InVerbindingZijn

  Hoezo is deze discussie ‘politiek’ geworden?
  Elk standpunt is een gevolg van een afweging van waarden: in dit geval ‘gezondheid bewaken’ versus ‘keuzevrijheid om je te laten vaccineren en daarover je niet te hoeven uitlaten’. Die afweging kan iedereen maken, dus ook een werkgever. Wel moet die binnen de wet blijven. Maar daarbinnen kun je die wet naar de bedoeling en naar de letter interpreteren. En als iemand het daar niet mee eens is kan hij naar de rechter om dat te interpreteren.
  ‘De politiek’, of eigenlijk de regering, is er voor om wetten aan te passen naar nieuwe inzichten. Dus wederom een afweging van waarden om daar een nieuwe norm aan te ontlenen: een eventuele aanpassing van de wet.
  Kortom: als de politiek iets aan de wet overweegt te veranderen ontslaat je dat zelf niet va nde verplichting om binnen de wet je mening te formuleren.