• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Mauk van Heemstra InVerbindingZijn

  Verbijsterend!

  Alle ogen en aandacht zijn gericht op ontregel de zorg. Dit, omdat wij zwaar zijn doorgeschoten in regels en bureaucratie vanwege doorgeschoten controledrift en wantrouwen, omdat ‘management’ stoer was.

  De oplossing is helder: laat primair aan de vakmens over om te bepalen wat goed is en knip dat niet op in DBC’s noch klem tussen financiële schotten. Alle rest is verspilling. Die moet je stelselmatig afbreken.

  En dan presteren wij het om nu een nieuw regeldriftig systeem over de eerste lijn te kieperen, juist bij diegenen die daar het minst baat bij hebben en de meeste belasting! Waarmee vakmensen, die nog steeds minstens een kwart van hun tijd besteden aan regelzucht in plaats van aan inhoudelijk werk, daar weer verder van af raken Behalve dat dat pure verspilling is, jaag je zo ook vakmensen de zorg uit, waaraan een toenemend, structureel tekort is.

  Wie wil dit op zijn geweten hebben?! Stop dit! Voordat het het zoveelste voorbeeld is van controle-drift en wantrouwen over een sector die het minst gewantrouwd hoeft te worden. Naast dat wij inmiddels hebben geleerd zelfs buiten de zorg de meeste mensen deugen!