• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 7

 1. Frans Brouwer

  artikel aangevuld of niet , dit bericht geeft het faillissement weer van de zorg in Nederland , en zal verstrekkende gevolgen hebben!

 2. Frank Conijn

  Ik val echt van mijn stoel! Terwijl er al een tekort aan huisartsen is wordt er gekort op de huisartsenzorg?? En terwijl juist wijkverpleging ervoor kan zorgen dat mensen langer thuis blijven wonen i.p.v. naar een verpleeghuis te moeten, wat € 80.000 pppj kost, wordt er bezuinigd op wijkverpleging?
  .
  .
  Dat is waanzin en asociaal! Des te meer omdat de winsten van veel grote bedrijven groter zijn dan ooit, dus het is geen kwestie van “We moeten wel”! Tweede Kamer, verwerp dit!

 3. Tineke

  Niet te geloven dit! Als wijkverpleegkundige vraag ik me werkelijk af…wil IK dit nog? Kwaliteit van zorg staat al langer onder druk, aandacht voor clienten is al minimaal, te weinig collega’s, een te laag salaris in verhouding tot de markt….
  Ervan uitgaande dat er meer mensen thuis blijven wonen met zorg, er een dubbele vergrijzing is en er wachtlijsten zijn voor opname in verpleeghuizen zal er nog meer van mantelzorgers gevraagd worden. En de praktijk is nu al dat dit gewoon niet werkt! Velen zijn al overbelast, jonge gezinnen werken allemaal beide en hebben al moeite (opvoeden van kinderen is ook werken aan hun gezonde toekomst) alles draaiende te houden, buren etc zijn ook vaak te oud en kwetsbaar.

  Klappen voor de zorg? Laat me niet lachen…de zorg krijgt klappen die een spoor van ellende veroorzaken, nu al!

 4. GerardABC

  MEER TIJD VOOR DE PATIENT zorgt voor minder verwijzingen naar de 2de-lijn waardoor grootse besparing in de zorg. Weg met al die managers van de zo geheten zorgkoepels.

 5. Jorrit Stroosma

  Ook weer die aanval op de niet gecontracteerde zorgaanbieder is stuitend. Onder het mom van dat ze zich moeilijker laten kneden in het beleid van de “passende zorg”, wat dat ook mag zijn is een raadsel maar het gaat gewoon om macht over zorgaanbieders en bezuinigen.
  Mensen, blijf vooral stemmen op VVD, CDA en D66 en er zal niks veranderen.

 6. Peter Koopman

  Wijkverpleging mits ontdaan van administratieve ballast kan betere zorg bieden in minder uren, zo betoogde Jos de Blok vanuit de grootste Nederlandse zorgaanbieder Buurtzorg. Het afknijpen van beschikbare nationale budgetten door zorgverzekeraars, die vooral verzekeringstechnische obsessies kennen, belemmert dit.