• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Heleen Tieleman

  Mooi initiatief, maar wordt dit geld goed besteed? Ik gooi hem er toch maar weer in, die knuppel in het hoenderhok. Na de afgelopen 3 jaar in een verpleeghuis gewerkt te hebben met gemiddeld 50%ZZP-ers op de werkvloer moet me iets van het hart. De administratieve taken worden door de eenzame vaste krachten uitgevoerd. Probleem!
  Een VIG-ger / ziekenverzorgende heeft haar kwaliteiten in het verzorgen. Dat kan ze goed, nauwgezet, aandachtig en met liefde. Ik zou zelfs intuïtief willen zeggen. Wat is hier mis mee???
  Het beschrijven van de zorg in zorgplan, kwaliteitseisen etc, het verantwoorden zodat allerlei wantrouwende bureaucratische instanties de zorg kunnen controleren ( op papier), is een heel ander vak. Dat is teveel gevraagd van een MBO3 -er. Daar knappen mensen op af. De ziektekostenverzekeraars, de inspectie mag ze vertrouwen. Ik heb veel VIG-gers gezien waar ik in het volste vertrouwen de zorg voor kwetsbare ouderen toevertrouw, maar op papier blijkt dat niet. De administratie is teveel gevraagd voor de meeste VIG-gers èn het is simpelweg saai en nutteloos. ( ouderen schieten er niets mee op)
  Voorstel; laat bij twijfel over kwaliteit een poppetje van ziektekostenverzekeraar, inspectie enkele dagen MEEWERKEN en zodoende ervaren hoe de zorg is ipv paarse krokodillen te eisen.
  Het doet me denken aan Schiphol die geluidsoverlast berekent ipv meet. Er is een daadwerkelijk verschil