• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 4

 1. Peter Koopman

  De systeemverantwoordelijke minister voor “de Zorg” wil minder personeel erbij: genoeg=genoeg, want andere sectoren gaan voor, toch? En daarenboven wenst deze beleidsverantwoordelijke verdubbeling van de productiviteit. Dit beleid zien we al terug in de eerdere mening van deze Minister over de CAO voor verpleegkundigen en verzorgenden IG: de 1,13 % reparatie van de structurele achterstand van 6% ( peil mei 2021 ) lijkt VWS reeds genoeg ( itt CAO’s PABO alumni: +10% of politie: +9,5% ). Het kan verkeren.

 2. FrankvdTempel

  Realisme siert deze minister. Ze wil maatregelen nemen voordat de wal het schip op dramatische wijze zal doen keren. Makkelijk zal het niet worden. Ben benieuwd naar de te nemen maatregelen. Pijn zal het doen.

 3. Koos Dirkse

  Het tegengestelde beleid van ons kabinet. Steen en been klagen over de werkdruk binnen de zorg. Geen mensen er ij en niets doen aan de arbeidsvoorwaarden. Weglopen als de Kamer over hun achterstallige salaris debatteert!

 4. Frans Fakkers

  Waar we met de zorg en met name de thuiszorg om maar als voorbeeld te gebruiken mee bezig zijn snap ik niet meer. Heeft de minister wel in de gaten dat rond de 40.000 tot 45.000 thuiszorgmedewerkers ELKE DAG 20 zorgvragers bezoeken en hun deskundige hulp geven. Dat zijn dus ruim 800.000 bezoeken per dag, gedurende het hele jaar door. Zouden we juist voor die groep die ook tijdens de coronacrisis staande bij was en niet opgaf, nu totaal niks kunnen doen aan beloning? Hoe durft de minister te denken over minder personeel? Natuurlijk mag zij dat. Natuurlijk wordt dan gesneden in de loonkosten, in meer werk met minder handen, om het verdienmodel van de thuiszorgorganisaties overeind te houden. Marktwerking was /is toch het toverwoord? Dat heeft veel kapot gemaakt. Andere oplossingen zoals Samen Leren in de Wijk zouden verlichting kunnen geven waarbij de Thuiszorg een cruciale rol kan spelen.