• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Hans ter Brake

  Bovenstaande redenering is een keuze in het MedMij Afsprakenstelsel en een momentopname:
  1. MedMij werkt aan ‘notificeren en abonneren’ en IZA spreekt van BSN in PGO. Daarmee wordt uitwisseling van gegevens voor mensen eenvoudiger en kan PGO automatisch worden bijgewerkt.
  2. Daarnaast functies zoals afspraken maken, herhaalmedicatie aanvragen, vragenlijsten invullen, meetwaarden delen vanuit de PGO met de betreffende zorgverlener.
  3. MedMij is van (vertegenwoordigers van) mensen en organisaties (levensbreed) en niet van of door groep zorgaanbieders.
  4. Data is van de mens en wordt opgeslagen in een beperkt aantal gecertificeerde PGO’s, onder regie van (contract met) VWS. Wordt lid van de Eigenaarsraad en lever vanuit NFU ondersteuning, stel ik voor.
  5. In netwerkzorg is mens de enige constante en zijn netwerken uniek:
  a. De cliënt of patiënt is zelf de enige constante in alle zorgprocessen,
  b. kent als enige het persoonlijke sociale en zorg-netwerk en beslist toenemend zelf over welke naasten, organisaties en professionals in de loop der tijd daartoe behoren voor welke delen van ondersteuning, zorg en gegevens,
  c. kan eigen registraties en gegevens uit verschillende bronnen consolideren en
  d. heeft belang bij het tijdig, veilig en gecontroleerd beschikbaar zijn van gegevens, altijd en overal. Ook onderweg in Nederland en elders in de wereld.