• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. John Rugge

    Dit is een enorme bezuiniging, waar echter niet op gerekend is…. Kan iemand aangeven hoeveel dit de zorgverzekeringen bespaart? Je mag toch al gauw op 50 tot 100 euro per consult rekenen. Van de andere kant zullen vertraagde verwijzingen/consulten verergering van de verschijnselen/klachten kunnen geven, wat weer meer kosten met zich mee kan brengen. Interessant voor een promotiestudie!

  2. zorg

    Boven geplaatst artikel is het resultaat van een pandemie /crisis die gelet op de voortdurend bijgestelde cijfers en rekenmodellen naar de werkelijke mortaliteit door covid 19 en mede door wetenschappelijke studie veel minder besmettelijk is dan werd aangenomen. Sterker nog als we niet op de hoogte waren geweest van een nieuw virus en niemand hadden gecontroleerd met PCR testen ,dan zou het aantal totale sterfgevallen als gevolg van een “‘ griepachtige ziekte “” dit jaar niet ongewoon lijken. Hooguit hadden we terloops kunnen vaststellen dat de griep dit seizoen wat erger lijkt te zijn dan gemiddeld. Dat het sterftecijfers voor COVID-19 slechts 0.2% of minder is. Dit is veel lager dan andere berekeningen, en licht dicht bij de normale seizoensgriep . De Totale sterfte in 28 EU landen is niet ongekend. Er is veel discussie of Corona dodelijker is dan de seizoensgriep. Als Corona inderdaad zoveel dodelijker zou zijn,dan zouden we dit in de all-cause sterftecijfers van de EU moeten terugzien. Echter ,als we naar de data kijken,dan zien we dat de huidige sterftecijfers allesbehalve ongekend zijn, en dat de totale sterfte in 2016/17 zelfs hoger piekte. Op basis van recente cijfers uit een grote groep Europese landen en inmiddels enkele Amerikaanse staten, publiceerde Stanford Professor John P.A. Ioannidis (et al) op 8 april onlangs drie belangrijke wetenschappelijk onderzoeken waarin onder meer wordt geconcludeerd dat: a) de eerdere inschattingen van de sterfte als gevolg van Corona er astronomisch naast zat. De modellen voor de VS, de UK zaten er tot factor 100 naast. b) de mortaliteit van Corona ligt in de ordegrootte van die van Influenza ,waarschijnlijk zelfs lager. c) het risico om te sterven aan Corona is voor de leeftijdsgroep tot 65 jaar vergelijkbaar aan het risico van dagelijks van en naar je werk rijden. Daarbij rijst onmiddelijk de vraag of de wereld-economie daarvoor op slot gezet moest worden?
    International onderzoek wordt al snel geplaatst onder het deken van geheim. Met andere worden er wordt nooit een officieel onderzoek gedaan gedaan naar deze virus uitbraak. De maatschappelijke sociaal economisch impact van dit op slot zetten van landen is niet allen een aanval op de bewegingsvrijheid van mensen ,maar zou zeker ook een landelijk onderzoek rechtvaardigen naar de financiële mores van deze lockdown. Daarbij is elke doden uit deze crisis er een teveel.