• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Arne van Oranje

  Het toelaten van de budgetpolissen en het vrijwillig hoger eigen risico is echt een race to the bottom voor de vergoeding aan de zorgaanbieder.
  Veel jongeren kiezen voor budgetpolissen en een hoger vrijwillig eigen risico en dat gaat goed zolang er geen zorgvraag is, maar breek je een been of je loopt toch tegen ernstige psychische moeilijkheden in het volwassen worden aan dan ben je 885 euro armer en is de “winst” van de budgetpolis en hoger eigen risico in 1 keer weg. Ook veel mensen met een laag inkomen kiezen vaak voor budgetpolis, die zijn nog veel meer de Sjaak dan de jongeren als er zorgvraag is. Goedkoop is duurkoop voor zowel de verzekerde als de zorgaanbieder bij dit soort budgetpolissen.
  Zorgverzekeraars kopen zorg in naar de laagste prijs die ze ontvangen voor hun zorgpolissen, en preventie en kwaliteit wordt altijd gebruikt als de vlag op de modderschuit maar aan het eind krijgt de zorgaanbieder steeds minder geld en/of budgetten voor de geleverde zorg.
  NZa/VWS en zorgverzekeraar beleidsmakers weten dit maar hebben maar 1 doel gekregen van het kabinet Rutte 3 en dat is verder bezuinigen op de zorg.
  De toegezegde gelden op Prinsjesdag dekken eigenlijk alleen maar de inflatie van de komende jaren maar worden gepresenteerd als extra investering in de zorg.