• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 3

 1. Erik van Zalk

  Een simpele oplossing die ik niet hoor in de discussie is om een eigenbijdrage te vragen voor (principieel) ongevaccineerden op het moment ze opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. Er zijn natuurlijk meer mensen die domme dingen doen en dan in het ziekenhuis belanden echter het verschil hier is dat de belangen/gezondheid van andere mensen duidelijk op grote schaal worden aangetast. Ik zou voorstellen 50% van de kosten met een maximum van 5000,- of 10000,- euro. Dus geen selectie aan de poort echter verhalen van kosten achteraf. De vaccinatie graad zal waarschijnlijk snel toenemen waardoor het probleem als vanzelf oplost

  • Frank Conijn

   Daar ben ik het mee eens, behalve dat het bedrag in mijn voorstel anders is. Ik stel voor om een extra eigen risico van € 1000 in te voeren voor mensen die zich vrijwillig niet hebben laten vaccineren en opgenomen moeten worden in het ziekenhuis wegens een ziekte die ze hadden kunnen voorkomen. Ik heb dat voorstel hier en op Zorgvisie.nl al diverse malen gepost.
   .
   De stelling van Kluytmans dat we weer 1,5 m zouden moeten aanhouden is een belachelijke, want dat betekent dat de stahoreca weer dicht zou moeten.
   .
   De OMT-leden in kwestie, en veel politieke partijen, vertonen conflictmijdend gedrag, waar wel-gevaccineerden de dupe van zijn. Zie bijvoorbeeld https://www.hartvannederland.nl/nieuws/gezondheid/veel-meer-amputaties-coronacrisis. En het nog steeds niet open kunnen van de nachthoreca is ook een gevolg van dat te veel mensen zich nog steeds niet hebben laten vaccineren.

  • Frank Conijn

   De tweede zin had moeten eindigen met “door zich te laten vaccineren.”