• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Frank Conijn

  Dat het aantal positieve testen daalt is helemaal niet gek, want het aantal door de GGD afgenomen testen neemt af. Maar het percentage positief geteste mensen stijgt.
  .

  In ieder geval tot en met vorige week. Zie https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/positief-geteste-mensen, de grafiek ‘Percentage positieve testen over tijd’ > Toon Alles. Daarbij zij vermeld dat de cijfers van afgelopen week voorlopige zijn, en dat die van de voorgaande weken allemaal naar boven zijn bijgesteld.
  .

  Wat wel gek is, verbijsterend zelfs, is dat het RIVM de afgelopen weken telkens alleen de absolute aantallen positieve tests bekend heeft gemaakt, maar in de media gezwegen/zwijgt heeft over de afnemende aantallen afgenomen testen en de enorm sterk oplopende grafiek ‘Percentage positieve testen over tijd’.
  .

  Verder is de vraag of het RIVM alle besmettingen in de de verpleeghuizen meerekent. Alleen als die patiënten door de GGD zijn getest worden ze meegerekend. Als ze door een andere instantie of niet getest zijn, worden ze niet meegerekend.