• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. HB

    Oversterfte sinds zomer: 10 duizend gevallen
    Het overgrote gedeelte van de oversterfte vond plaats vanaf de zomer: sinds begin juni waren er ruim 10 duizend sterfgevallen meer dan het CBS vooraf had ingeschat. Het grootste gedeelte van deze oversterfte vond plaats onder mensen vanaf 65 jaar, tegenwoordig vooral bekend als de “kwetsbare groep”. Maar er zijn inmiddels ook 1,7 duizend meer sterfgevallen dan verwacht, onder mensen die jonger waren dan 65 jaar. Het is opvallend dat de oversterfte hoofdzakelijk vanaf de zomer speelt. Er was toen immers een hoge vaccinatiegraad bereikt.

    Statistisch onderzoek: mogelijk verband met injecties
    Deze week publiceerden prof. dr. Ronald Meester, prof. dr. Theo Schetters en informatieanalist Wouter Aukema hun resultaten van een Bayesiaanse analyse met Nederlandse overheidsdata van sterftecijfers, in combinatie met officiële cijfers van het vaccinatieprogramma. Uit deze analyse blijkt dat er een mogelijk verband is tussen sterfte en vaccins, maar alleen voor de groep 65- tot 80-jarigen. Voor de overige leeftijdsgroepen is dit niet aangetoond. De onderzoekers stellen dat er meer onderzoek nodig is (door de autoriteiten) en dat massavaccinatie niet mag doorgaan zonder het publiek te informeren over risico’s.