• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. thissen

  Dat is goed nieuws voor zorgaanbieders. Zorgkantoren handelen onrechtmatig bij hun inkoopprocedure. Dat betekent dat de inkoopprocedure volgens de rechter in strijd is met wat in het maatschappelijk verkeer betamelijk is. Zorgkantoren moeten per sector uitleggen waarom de geboden tarieven voldoende zijn om goede zorg te kunnen leveren. Je zou zeggen dat zorgkantoren deze onderbouwing al hadden op het moment van de voorgestelde kortingen. Zo niet dan zeker voor deze rechtzaak. Dat blijkt niet het geval. Alleen een beroep op financiële taakstelling van zorgkantoren veegt de rechter terecht van tafel. Dat zorgkantoren moeten ‘leren’ via dit soort juridische procedures valt te betreuren en had voorkomen kunnen worden. De patiënt wordt immers altijd de dupe wanneer zorgaanbieders tegen niet reële/ niet onderbouwde prijzen moeten leveren. De patiënt is ook per definitie de dupe wanneer zorgkantoren onrechtmatig handelen. Een verklaring achteraf dat het belang van de patiënt voorop staat ( ‘niet de dupe mag worden’) is niet geloofwaardig en maskeert het eigen onzorgvuldig handelen .

 2. Mauk van Heemstra InVerbindingZijn

  Fantastisch!
  Inhoud boven financieel gekibbel!
  Eindelijk eens onder ogen krijgen dat organisaties financieel klem zetten de zaak alleen maar verergert.
  En ja, wij kunnen in de zorg minstens 30% besparen door bureaucratie en controle te verwijderen, maar daarvoor worden zorgorganisaties nu afgestraft. Ga daar eens aanstaan en dan verdien je opeens aan de zorg! Niet dat dat hoeft, maar als je alleen maar financieel kijkt, moet dat aanspreken.