• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

 1. Mauk van Heemstra InVerbindingZijn

  Waarom treden wij en juist ook de SER niet buiten onze vastgelopen denkkaders, omdat wij inmiddels ook weten dat wij de zorg zo georganiseerd hebben dat vrijwel iedereen in de zorg moet gaan werken en er dan geen ander werk meer gedaan kan worden?

  40% van de zorgactiviteiten betreffen bureaucratie i.p.v. zorg, grotendeels vanuit wantrouwen en compartimentering: zorg bekijken wij vanuit schotten ipv integraal naar de hele mens buiten slechts fysieke en psychisch aspecten.

  Als je Positieve Gezondheid doortrekt begin je bij het ondersteunen van gezonde kinderen in hun talenten en kwaliteiten, holistisch vanaf welzijn en gezondheid, dus niet pas bij ziekte. Dan ben je te laat.

  Schrap 30% van die 40% bureaucratie en je houdt 30 miljard euro per jaar over.

  Begeleidt iedereen vanaf de kleutertijd naar holistisch, integraal welzijn, zoals positieve gezondheid aangeeft ipv beperkt tot fysieke of psychische klachten jaren later. Gezondheidsklachten beperk je op termijn dan met 30%. Nog eens 30 miljard euro per jaar.

  Samen 60 miljard minder op onze huidige 100 miljard.

  Dat moet minstens de SER toch ook snappen en zien, dus uit ons vastgelopen denken kunnen stappen?

  Dit denken helpt daar misschien ook bij: https://open.spotify.com/episode/0xsK6BAfc01EJBbImQ0Gq5?si=1Cg6xSgIRfqsFu_HySpHOw