• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Jorrit Stroosma

    Goed dat VWS het bedrijf ondersteund maar als er niks verandert in het preferentiebeleid van de zorgverzekeraars hebben we binnen afzienbare tijd weer dezelfde nieuwsberichten en een nieuw “record” aangaande het aantal medicijntekorten.
    Ik weet dat het preferentiebeleid van de zorgverzekeraars gezorgd heeft voor een aanzienlijke bezuiniging op de medicijnuitgaven van enkele honderden miljoenen euro’s per jaar maar als een bezuiniging zorgt voor onaanvaardbare risico’s dan moet je je gaan afvragen of je nog goed bezig bent. Maar de zorgverzekeraars kennende zijn ze zeer overtuigd van hun gelijk en de ontstane risico’s zijn van tijdelijke aard. En de apotheker is contractueel verantwoordelijk om voor vervangende medicatie te zorgen, lukt ze dat niet is dat hun eigen ondernemingsrisico en zullen daar door de zorgverzekeraar op aangesproken worden.
    Ja ja, iedereen in de zorg heeft een duidelijk vastgelegde zorgplicht. Behalve de zorgverzekeraars. Waarom zou dat zijn?!