• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 1

  1. Rané van Slooten

    De grootschalige proeven met hoge doseringen (hydroxy)chloroquine bij grote aantallen (tot 90%?) coronapatiënten waren onverantwoord. Alle anti-malariamiddelen hebben zowel lichamelijke als psychische bijwerkingen die zeer lang kunnen voortduren. Het is dus de vraag in hoeverre de geconstateerde vervolgschade bij veel coronapatiënten het gevolg is van die onverantwoorde experimenten?
    Verder wil ik wijzen op het feit dat zink een effectieve inhibitor is van het enzym heem-oxygenase HO-1, dat plaatselijk endogeen koolmonoxide aanmaakt tegen infecties, zoals in de longen bij coronapatiënten. Door zuurstof toedienen en/of beademen slaat deze afweerreactie op hol wat ernstige complicaties veroorzaakt die de patiënt fataal kunnen worden (o.a. vergiftiging door endogeen koolmonoxide; trombose; longfibrose; verkeerde aanwijzing saturatiemeter). Met zink wordt die heftige immuunreactie voorkomen, dus die huisarts uit Meijel had gelijk. Alleen waren het niet de chloroquine en azytromicine, maar het simpele zink dat de patiënten een eerlijke kans gaf op genezing.