• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Hans ter Brake

  Argumentatie voel als ‘gezocht’ zonder voldoende zicht op wat gezondheidsplatforms beogen. Mooie discussie levert dat op. Ik kan rapportage van ZI niet vinden. Dus eerst op basis van artikel.

  1. Stel je mag niet uit ZVW betalen voor zoals Skipr zegt, voor “maken van afspraken, medicatieherinneringen, e-consults en er worden de gegevens van zorgaanbieders in bijgehouden.” Hoe financieren we dan portalen en vormen van ehealth die niet op herstel zijn gericht?

  2. Verder: “De strekking van de Zvw die gericht is op een specifieke zorgbehoefte en een schadeverzekering is, wringt met de brede beschikbaarheid van een pgo.” Toch krijgt de huisarts voor iemand betaald, ookal komt deze persoon er (langere tijd) niet.

  3. De GLI wordt vanuit de basisverzekering vergoed. Andere vormen van preventie en door zorgverzekeraars aangeboden apps toch ook.

 2. Arne van Oranje

  Het Zorginstituut zou een onafhankelijk instituut moeten zijn maar het is al jaren bekend dat ze vaak de mening volgen en verkondigen van de zorgverzekeraars. Dus lees hier; de zorgverzekeraars hebben er geen behoefte aan om dit te bekostigen vanuit de Zvw gelden. En de zorgverzekeraars hebben geen belang bij de pgo’s zoals ze nu zijn ingericht, zij mogen namelijk niet bij deze informatie. Want met ze willen met zoveel mogelijk informatie een risico-inventarisatie kunnen maken op groeps- of individueel niveau. Dit doen ze al jaren en willen dit graag gaan uitbreiden om de verzekerden een zo “optimaal” mogelijke premie te kunnen voorstellen.
  Namelijk bij alle pilot voorgangers van het pgo waren de zorgverzekeraars betrokken en hadden toegang tot deze informatie als test, hier werd op grote schaal misbruik van gemaakt binnen de zorgverzekeraars tegen alle afspraken in. Dus echt te vertrouwen zijn ze niet met toegang tot deze informatie.
  Daarom is bij het LSP (Landelijk Schakelpunt) en de PGO’s besloten de zorgverzekeraars hier buiten te houden, tot grote ergernis van deze datahoarders.
  Dus niet verwonderlijk dat ze er niet op zitten te wachten dit te gaan financieren.