• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

  1. Mark Scholten

    VWS legt hierover toch rekenschap af richting de Tweede Kamer?

    Zonder regievoerder/ betrokken projecteigenaar wordt een basisregel geschonden die helpt om ieder ICT-project succesvol (binnen budget, met behoud van kwaliteit en binnen de (nieuw) gestelde doorlooptijd) af te ronden.

    Dit artikel klinkt als een oproep aan VWS om nu de regie te gaan nemen.

  2. Marleen van Amersfoort

    In werkelijkheid zat het toch iets anders. Ten tijden van de invoering van het DBC-systeem was de programmaorganisatie in charge. DBC Onderhoud wilde terecht pas het geheel overnemen als het systeem uitontwikkeld was en zij kon doen waar zij voor was: onderhoud (en later doorontwikkeling). Een zorgvuldig implementatietraject, stap voor stap (inclusief tussentijdse validatietest bij ICTleveranciers) en met aan het einde de zogenaamde ketentest tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders, bracht op tijd eventuele fouten/misinterpetaties aan het licht. Het was daardoor volstrekt duidelijk wie de bottleneck in het proces was en bij wie dus de actie lag. Dat heeft niets te maken met eigen interpretaties en onduidelijkheid van de kant van de wetgever. Wel met zorgvuldige implementatie. Dat kost nu tijd maar voorkomt dit soort ellende achteraf.