• Hidden
Abonneer u nu op dé podcast door de redactie van Skipr en Zorgvisie over de gezondheidszorg in Nederland Beluister de afleveringen van Voorzorg hier

Reader Interactions

Reacties 2

 1. Jorrit Stroosma

  Dus de grootste GGZ zorgaanbieders zijn nog niet aan het declareren en de declaratieafdelingen van de zorgverzekeraars stroomt het werk nu al over de schoenen.
  En niet kunnen declareren, of niet goed, betekend geen of te weinig inkomsten.
  Hier slaan deze grote EPD leveranciers echt wel een modderfiguur. Bij de kleinere EPD leveranciers werkt het declareren nu redelijk goed en het plaatsen van de ZorgVraagTypering in het dossier kan al vanaf 01-01-2022.
  Maar de invoer van de DBC systematiek in de GGZ in 2008 ging nog rampzaliger, ik moest de declaratieafdelingen van de zorgverzekeraars uitleggen hoe hun eigen declaratiesystemen werkten of moest werken. En tot 2010 moest ik het onderhandenwerk uitrekenen met de hand.
  Wat ik mis in dit artikel is de reden waarom dit allemaal nog niet functioneert in deze EPD’s, maar dat de EPD leveranciers geen gebruik hebben gemaakt van hun weerwoord zal daar wel het antwoord op wezen. Slechte zaak van deze EPD’s.

 2. karivanhattem

  Mijn ervaring leert dat de benodigde verslaglegging (grotendeels) gewoon werkt in het EPD dat wat gebruiken. Echter de verantwoording en berichtverkeer naar de verschillende partijen schijnt nodeloos complex te zijn, dit samen met laat aangeleverde specificaties van verzekeraars en gemeenten, maakt dat alles onder enorme tijdsdruk staat.