ACTUEEL

Oud-bestuurder beticht Kinderzorg Anders van fraude

Oud-bestuurder beticht Kinderzorg Anders van fraude

De eigenaren van kleinschalig zorgbedrijf Kinder Zorg Anders (KZA) in het Brabantse Steenbergen hebben voor duizenden euro’s fraude gepleegd met persoonsgebonden budgetten (pgb’s). Oud-KZA-bestuurder Mary Alting Siberg beticht hen hiervan en heeft aangifte gedaan, meldt Zorgvisie.

Niet alleen op financieel en administratief gebied zijn fouten gemaakt bij KZA, zorgbedrijf voor kinderen met lichamelijke en geestelijke beperkingen, ook op zorggebied zijn fouten gemaakt, stelt Alting Siberg. “Er zijn momenten geweest dat kinderen op locatie waren, terwijl er in geen velden of wegen medewerkers te vinden waren. Kinderen werden wel eens op de grond gefixeerd door begeleiders, onder de koude douche of in de vijver gezet om af te koelen.” Dat zegt de oud-bestuurder op de website van Zorgvisie. “Er zijn kinderen bij verzorgers thuis blijven slapen zonder toestemming van de ouders. Men maakt reisjes naar Zweden met kinderen, waar van alles zonder toezicht gebeurt.”

Financieel

Volgens Siberg Alting klopt er administratief weinig bij het zorgbedrijf. “Zorgovereenkomsten en ontwikkelplannen zijn niet beschikbaar, laagbetaalde stagiaires en ongeschoolde begeleiders worden ingezet voor zorg met een hoog tarief en personeelsleden zetten soms vrijheidsbeperkende maatregelen in”, schreef ze in een directiebeoordeling eind vorig jaar.

Fouten

De eigenaren Lecluijze en Van Tol weerspreken de financiële onregelmatigheden. Zij ontkennen niet dat er fouten zijn gemaakt in de zorgverlening, maar ontkennen de beschuldiging van mishandelingen. “Niemand binnen KZA is mishandelend bezig geweest naar de kinderen toe. Ons doel was altijd om kinderen met leuke, ontspannende activiteiten in beweging te krijgen.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

meijer

18 januari 2013

Ik ben met mijn domme kop erin getuind en heb 4000 euro's betaald om te investeren in een huisje in Zweden
waar ik nooit wat verder van gehoort heb.
Nog wel een aantal keren gebeld ,maar hoop gelul en geen antwoorden!
In die tijd had Mark ook nog een boerderij gekocht om te verbouwen tot zorg boerderij.en volgens zijn verhalen liep het allemaal prima.(is dat echt zo)

Ik heb Mark ontmoet in Zweden en was daar op een "werk "vakantie en begrijp nu wel dat het een hoop gelul in de ruimte was van Mark en ik ben daar in gelopen!

Ik ben maar een gewoon mens en werk op een asiel en
dacht toen dat ik een héle investering had gedaan en er nog wat terug kan zien!

Mark was helemaal gek van Zweden en Noorwegen en
volgens mij moet er eens gekeken worden of al dat geld
daar niet is aan uit gegeven

HET KOMT ER OP NEER DAT IK GENAAIT BEN DOOR
DHR.VAN TOL
en ik leef van een minimum in komen en wil mijn 4000
euries terugTop