ACTUEEL

Achmea en LSP investeren in zorginnovatie

Achmea en investeringsmaatschappij Life Sciences Partners (LSP) hebben een investeringsfonds opgericht voor innovaties in de zorg, het LSP-Health Economics Fund (LSP-HEF). Achmea investeert 50 miljoen euro in het fonds.

Het fonds is inmiddels 'open voor business' . Dit betekent dat er actief wordt gezocht naar investeringsmogelijkheden in internationale technologiebedrijven, die aan kwaliteitsverbetering en kostenbeheersing in de zorg bijdragen. Naast Achmea is het fonds open voor andere investeerders.

Speciaal team

Het beheer en dagelijks management van het fonds is in handen van Life Sciences Partners (LSP), een pan-Europese investeerder gespecialiseerd op het gebied van gezondheidszorg en biotechnologie. LSP heeft een speciaal team samengesteld, waarin naast investeerders en technologie-ontwikkelaars ook deskundigen op het gebied organisatie en financiering van de gezondheidszorg vertegenwoordigd zijn.

Marktintroductie

Het team gaat gericht op zoek naar Europese en Amerikaanse ondernemingen, die met hun product dicht bij een marktintroductie zitten of al op de markt zijn. Het gaat om bedrijven die veelbelovende technieken en behandelingen aanbieden voor aandoeningen zoals hartfalen, longziektes, diabetes, kanker en dementie.

Moeite

Nieuwe technologieën en producten voor deze aandoeningen kunnen de zorgkosten beheersen en kwaliteit verbeteren door bijvoorbeeld betere diagnostiek, minimaal invasieve behandelingen of minder complicaties. De ervaring van Achmea en LSP is dat veel van dergelijke bedrijven moeite hebben om de markt op te gaan. Om de health economics case te versterken biedt Achmea haar kennis, expertise en databases aan. Dit betekent ook dat Achmea zorgaanbieders attent op de nieuwe technologieën.

Wereldleider

De samenwerking tussen Achmea en LSP gaat terug naar 1998. Achmea was destijds de oprichtende investeerder van LSP. Sinds 1998 heeft LSP ongeveer 60 innovatieve life science bedrijven gefinancierd, 25 bedrijven succesvol verkocht, en meer dan 600 miljoen aan funding opgehaald. Zo stond LSP aan de wieg gestaan van Crucell, inmiddels wereldleider op het gebied van vaccins en antistoffen ter preventie en bestrijding van infectieziekten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top