ACTUEEL

Stichting wil ggz betaalbaar en toegankelijk houden

Zorgverzekeraar Achmea en vier grote ggz-aanbieders slaan de handen ineen om de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de generalistische ggz te waarborgen. De gezamenlijke Stichting mirro wil er met preventie, E-mental health en geprotocolleerde screening, toeleiding en behandeling voor zorgen dat de juiste zorg op de juiste plek wordt geleverd.

Stichting mirro richt zich in eerste instantie op zorgverleners. Mirro wil zorgverleners ondersteunen om zo efficiënt mogelijk de juiste zorg op het juiste moment te leveren. Deze doelstelling wil mirro bereiken door protocollering van screening, behandeling en toeleiding in de generalistische geestelijke gezondheidszorg te bevorderen. De ambitie van mirro is hierbij dat ieder individu gegarandeerd is van dezelfde zorgstandaard.

Regie

Daarnaast stimuleert mirro zorggebruikers om regie te voeren over de eigen mentale fitheid en zorgbehoefte. Hiervoor ontwerpt mirro verschillende websites met preventieve informatie en zelfmanagementmodules op het gebied van een specifiek thema.

Onafhankelijkheid

Stichting mirro is een gezamenlijk initiatief van Parnassia Bavo Groep, GGZ inGeest, GGZ Drenthe,  AZmn en Achmea. Deze initiatiefnemers werken de komende tijd gezamenlijk in stichting mirro aan de eerste ontwikkeling van mirro. De stichtingsvorm in combinatie met een Wetenschappelijke Board moeten zorgen voor onafhankelijkheid en wetenschappelijke onderbouwing. Dit betekent ook dat  verzekeraars en werkgevers niet kunnen beschikken over privacygevoelige data van gebruikers. Na de opstartfase wil mirro de formule verder uitwerken met andere zorgverzekeraars en ggz-zorgverleners.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top