ACTUEEL

Drost daagt oud-inspecteurs in affaire Jansen Steur

Twee oud-inspecteurs van de Inspectie Gezondheids Zorg (IGZ) worden door letselschadespecialist Yme Drost voor het Medisch Tuchtcollege gedaagd. Drost dient ook een klacht in tegen twee oud-bestuurders van het Medisch Spectrum Twente (MST).

Dorst verwijt de inspecteurs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ernstige nalatigheid bij het uitoefenen van hun toezichthoudende taak op het handelen van neuroloog Ernst Jansen Steur van het MST. Drost vindt dat de oud-inspecteurs willens en wetens de ogen hebben gesloten voor het disfunctioneren van Jansen Steur en daarmee mede schuldig zijn aan het leed wat patiënten is overkomen. Volgens actualiteitenrubriek EenVandaag, die zaterdag over de zaak berichtte, is het voor het eerst dat inspecteurs op een dergelijke wijze op hun verantwoordelijkheid worden aangesproken.  

Juridische stappen

Naast de twee inspecteurs daagt Drost ook twee oud-bestuurders voor het Medisch Tuchtcollege. Ook tegen de arts zelf dient Drost namens een aantal patiënten een tuchtklacht in. Jansen Steur verklaarde tussen circa 1998 en 2004 talrijke patiënten ten onrechte ongeneeslijk ziek. Vorige week liet ook zorgverzekeraar Menzis weten juridische stappen tegen Jansen Steur te nemen wegens valsheid in geschrifte.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Muller

19 februari 2012

Ik vind het erg goed dat U dit doet !
Ik ergerde me blauw toen hoofdinspecteur van der Wal bij
PenW toch even wilde zeggen wat een goede organisatie de Inspectie GZ toch is.Dit nadat een hele serie slachtoffers de revue was gepasseerd, met Jelmer als sluitstuk.
(zie ook nog even column van Nelleke Noordervliet in Trouw)

Esther

20 februari 2012

Goed werk Yme Drost. De onderste steen boven en iedere schakel die het verschil had kunnen maken aanspreken op zijn/haar verantwoordelijkheid.

Anoniem

22 februari 2012

En de RvB van het ziekenhuis dan? Die zijn eindverantwoordelijk!!

Top