ACTUEEL

IGZ wil loslippige neurochirurg ondervragen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft contact gezocht met de in opspraak geraakte neurochirurg Kees Tulleken. Dat meldt de Volkskrant. De IGZ wil Tulleken aan de tand voelen over diens mogelijke schending van het medisch beroepsgeheim inzake het skiongeval van prins Friso.

Tegenover de Volkskrant laat een woordvoerder van de IGZ weten dat er maandag contact is geweest met Tulleken met het oog op een snelle vervolgafspraak. De IGZ wil hem spreken over de uitlatingen die hij zaterdag deed over de gezondheidssituatie van prins Friso na zijn skiongeluk in Oostenrijk. “Er is in de media veel gezegd over de mogelijke schending van het beroepsgeheim. Wij willen dat checken bij de bron”, aldus IGZ-woordvoerder Wilbert Ransz in de Volkskrant.

Grens

In aanwezigheid van zijn vrouw NRC-redacteur Jannetje Koelewijn besprak Tulleken de gesteldheid van de prins met een van de behandelend artsen. Koelewijn berichtte hierover in NRC. Tegenover de Volkskrant houdt Tulleken staande dat hij daarmee onjuiste geruchten de wereld uit wilde helpen en daarmee te goeder trouw handelde. “Natuurlijk wist ik dat ik een grens overschreed - ik ben 71”, aldus Tulleken in de Volkskrant. “Als ik voor veilig was gegaan, had ik niets gezegd, maar dan ben je wel een lul van een dokter.”

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

21 februari 2012

Hebben Gerit van der Wal en zijn kornuiten op dit moment niets anders te doen? Ik dacht van wel....

Top