ACTUEEL

Failliete diëtistenorganisatie maakt doorstart

IP Health Solutions uit Groningen neemt de activiteiten van de failliete diëtistenorganisatie Liv Voeding- & Leefstijl Advies over. Dat heeft curator Oscar van Oorschot bekend gemaakt.

Volgens Van Oorschot van De Haan AGW advocaten en Notarissen waren diverse overnamekandidaten, maar was IP Health Solutions “de meest gegoede partij”. De organisatie heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van ondermeer software voor paramedici en e-health oplossingen voor consumenten. Daarbij wordt samengewerkt samen met wetenschappelijke instanties en een aantal grote partijen uit het bedrijfsleven. Ook werkt IP Health Solutions met eigen paramedici en ICT’ers, waarmee volgens Van Oorschot de kwaliteit van de doorstart gewaarborgd is.

Schrappen vergoeding

Als gevolg van het schrappen van de vergoeding voor diëtetiek uit het basispakket, zag Liv zich geconfronteerd met drastisch teruggelopen inkomsten. Als gevolg hiervan ging Nederlands grootste diëtistenorganisatie begin februari failliet. Door fusies en overnames groeide Liv de afgelopen jaren uit tot een landelijke organisatie met 120 tot 140 diëtisten in loondienst en een jaaromzet van zo'n 4 miljoen euro. 

Zelfstandigheid

Met het oog op de doorstart heeft IP Health Solutions een businessmodel ontwikkeld, dat de kwaliteit van de dienstverlening aan de patiënt in de diëtetiek waarborgt. Wel krijgt de organisatie een andere juridische vorm, waarbij de aangesloten diëtisten meer zelfstandigheid krijgen. Merel Detmers, algemeen manager van IP Health Solutions, gaat het omzettingsproces gaan begeleiden. Curator Van Oorschot is content met de doorstart en denkt dat daarmee de bestaande vertrouwensband tussen behandelaar en patiënt in stand blijven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top