ACTUEEL

Pantein wil deel Vivent overnemen

De Pantein Groep wil de huishoudelijke hulp van zorgaanbieder Vivent overnemen. Dat blijkt uit een melding bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

De voorgenomen overname betreft Vivent Huishoudelijke Hulp, dat onderdeel moet worden van Huishoudelijke Hulp Pantein. Volgens de betrokken partijen is het samenvoegen van de uit de Wmo bekostigde activiteiten nodig om op lange termijn de continuïteit en kwaliteit van de huishoudelijke hulp te waarborgen.

Bestaande naam

Pantein beidt vanuit Boxmeer en Uden een breed pakket van zorgdiensten aan. Deze lopen uiteen van ziekenhuiszorg in Maasziekenhuis Pantein tot verzorging en verpleging en huishoudelijke hulp. Vivent is in en om Den Bosch actief in de verzorging, verpleging en thuiszorg. In beide regio’s blijft de nieuwe organisatie werken onder de bestaande naam. Dat betekent dat klanten niets merken van de organisatorische verandering.

Bekenden

Pantein en Vivent zijn geen onbekenden voor elkaar. De twee zorgaanbieders werken al op diverse terreinen met elkaar samen. Zo bieden ze sinds 2010 ondermeer via een joint venture gezamenlijk kraamzorg aan.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Hans

6 maart 2012

Jammer dat Fleur nu in het Catshuis zit. Of heeft ze toch wel tijd om ook hier kamervragen over te stellen?

Top