ACTUEEL

TEDxMaastricht live in zes bioscopen

TEDxMaastricht live in zes bioscopen

Het volledige programma van de tweede editie van TEDxMaastricht op 2 april is in zes bioscopen live te volgen: in filmtheater Rialto in Amsterdam, ForumImages in Groningen, Lumière in Maastricht, LantarenVenster in Rotterdam, Louis Hartlooper Complex in Utrecht en LUX in Nijmegen.

Het Theater aan het Vrijthof in Maastricht met 1000 plaatsen is al meer dan drie keer uitverkocht. Wie het evenement nog wil bijwonen kan zich via de website van TEDxMaastricht aanmelden voor één van de zes bioscoopevenementen in een stad naar keuze. Deze live vertoning van TEDxMaastricht is een Amstelfilm Cinema Event en mede mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars.

TEDxMaastricht

TEDxMaastricht The Future of Health is een TEDx conferentie specifiek over de toekomst van zorg en gezondheid. Ruim dertig (inter)nationale sprekers delen hier hun ideeën over een gezonde toekomst van de zorg. Sprekers zijn onder anderen Maarten Lens-Fitzgerald, Naveen Jain, Janneke Wittekoek, Joop Braakhekke, Bart Knols en Jelle Barentsz.

TED staat voor Technology Entertainment Design en is in 1984 in de VS begonnen als een platform voor ideeën uit deze drie werelden. Met als credo ‘ideas worth spreading’ is het TEDx programma sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, waar sprekers als Bill Clinton, Oliver Sacks en Graig Venter het podium deelden. TEDx staat voor onafhankelijk georganiseerde evenementen waar mensen bij elkaar komen om een TED-achtige ervaring te delen.

TEDxMaastricht wordt georganiseerd door het UMC St Radboud. De centrale vraag van TEDxMaastricht is hoe patiënten, familie en mantelzorgers actief kunnen participeren in de zorg.

Kijken via YouTube

De livestream is ook buiten de bioscopen te volgen op een van de vele simulcast locaties van TEDxMaastricht, of thuis via het YouTube LIVE kanaal op www.youtube.com/tedxmaastricht. Een compleet en actueel overzicht van het aanbod is te vinden op www.tedxmaastricht.nl/join.
Meediscussieren over TEDxMaastricht en je eigen ideeën delen kan op de TEDx community van Skipr.

 

5 Reacties

om een reactie achter te laten

cora postema

10 maart 2012

Ik vind TEDx een prachtig initiatief. In de aankondiging van nu valt me echter één ding op waarvan ik me afvraag of men zich daarvan bewust is. Dat is de centrale vraag: De centrale vraag van TEDxMaastricht is hoe patiënten, familie en mantelzorgers actief kunnen participeren in de zorg.
Hoezo moeten zij actief kunnen participeren in de zorg? Zijn zij niet de enigen die niet om de zorg heenkunnen?
Als je ziek bent, ben je patient en je familie gaat als eerste voor je zorgen. Pas daarna komen de professionals in beeld. Dan mogen zij participeren in het leven van degene die zorg vraagt. Dus.... het paradigma zou andersom moeten zijn. Hoe kunnen zorgverleners zo optimaal mogelijk participeren in het leven van iemand die zorg vraagt!
Dat biedt een heel andere uitkomst...
Veel succes!!

Lucien Engelen

11 maart 2012

Inmiddels meer dan 32 lokaties waar gehele programma te zien zal zijn : http://www.tedxmaastricht.nl/2012/03/not-able-to-join-us-visit-a-simulcast-location/

@cora : helemaal mee eens, maar dat wist je al ;-)

Vernhout

12 maart 2012

@Cora: Ja, dat is een hele frisse 'omdenk'-actie, die recht doet aan het principe van cliënt centraal, waar iedereen de mond van vol heeft. Daarvoor is out-of-the-box denken voor nodig en emancipatie, zowel van de zorgprofessionals als van cliënten en mantelzorgers zelf!

cora postema

12 maart 2012

@Lucien dan zou ik het leuk vinden als de mensen die TED-x bezoeken zich echt van hun paradigma bewust worden. Want soms is het andersom denken en praten veel gemakkelijker dan het daadwerkelijk andersom doen.

Lucien Engelen

18 maart 2012

@vernhout Patient centraal stellen is inderdaad iets waar men vaak en veel over spreekt, en weinig doet. Daarnaast is het in onze ogen in Nijmegen een erg paternalistische benadering, wij benaderen onze patienten dan ook graag als partner.

@cora : vandaar dat onze subtitel dan ook "Idea's worth doing" is. gelukkig sinds vorig jaar een aantal mooie tastbare initiatieven voortgekomen, en we hopen dit jaar op meer ;-)
Over onze eigen concrete akties in het Radboud is denk ik veel leesvoer te vinden zowel in print als online ;-)

Top