ACTUEEL

FNV in actie tegen wet werken naar vermogen

De FNV gaat actie voeren tegen de wet werken naar vermogen (WWNV). De vakbond is tegen de nieuwe wet die mensen met een arbeidsbeperking aan een normale baan moet helpen. Woensdag 14 maart wordt er tijdens de hoorzitting over de wet in de Tweede Kamer gedemonstreerd om de bezwaren van de vakbond duidelijk te maken.

Op 22 maart is er ook een manifestatie op het Malieveld in Den Haag en kan men ook online een petitie ondertekenen. “Het mag niet zo zijn dat mensen gedwongen worden onder het minimumloon te werken. Er worden zeventigduizend banen geschrapt voor mensen met een arbeidsbeperking, de Wajong wordt uitgekleed en alle uitkeringen worden drastisch verlaagd. Dit is onaanvaardbaar”, zegt FNV-voorzitter Agnes Jongerius.

Loondispensatie

Het doel van de WWNV is om mensen met een arbeidsbeperking aan een reguliere baan te helpen. De Wet biedt via loondispensatie de mogelijkheid om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Loondispensatie betekent dat een werkgever onder voorwaarden toestemming krijgt om minder dan het minimumloon te betalen. De werkgever betaalt alleen voor het werk wat daadwerkelijk gedaan wordt. De gemeente vult het inkomen van de werknemer dan aan tot maximaal het wettelijk minimumloon.

De wet werken naar vermogen moet op 1 januari 2013 ingaan.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Leo Kiehl

16 maart 2012

Met walging kan ik wel zeggen heb ik uw TV-spotje gezien tegen de Wet werken naar vermogen.
Het heeft geen pas onze minister-president zo neer te zetten.
Natuurlijk staat het een ieder vrij het niet ens te zijn met bepaalde wet- en regelgeving, maar daar tegen ageren kan ook op meer smaakvolle manieren.

Met groet,
Leo

Top