ACTUEEL

Meer Nederlanders via vaccin van allergie af

Het aantal Nederlanders dat zich middels immunotherapie of allergievaccinatie bij een specialist laat behandelen tegen allergieklachten, is de afgelopen jaren toegenomen. Volgens HAL Allergy, producent van anti-allergievaccins, stijgt het aantal jaarlijks met vijftien tot twintig procent. Deze trend is ook zichtbaar in de rest van Europa, aldus de HAL Allergy. Als gevolg hiervan ziet het bedrijf haar omzet stijgen.

Ontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek

Om de Europese groei van het bedrijf te kunnen opvangen, is HAL Allergy onlangs verhuisd van Haarlem naar het Bio Science Park in Leiden. Hier denkt het bedrijf op het gebied van wetenschappelijk onderzoek nog nauwer te kunnen samenwerken met universiteiten, ziekenhuizen en biotechnologiebedrijven. De nieuwe vestiging wordt  op 15 mei officieel geopend. De opening valt samen met het vijftigjarig bestaan van het bedrijf. Ter gelegenheid hiervan vindt tevens een wetenschappelijk seminar plaats.

Allergieën nemen wereldwijd toe

Het aantal mensen met allergie neemt wereldwijd toe. Zo heeft al meer dan een miljoen Nederlanders last van hooikoorts. Wereldwijd hebben 1,3 miljard mensen last van allergische symptomen, vooral in Westerse landen.  HAL Allergy pakt de oorzaak van een allergie aan, waardoor het immuunsysteem gecorrigeerd wordt en allergische klachten verholpen kunnen worden.

Historie en groei

Bij HAL (Haarlems Allergenen Laboratorium) werken bijna driehonderd mensen. HAL werd in 1959 opgericht door de nu 92-jarige heer Kuijper en is uitgegroeid tot een van de grotere producenten en leveranciers van anti-allergievaccins in Europa. HAL  werkt samen met specialisten in vijftien landen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

martens

4 juli 2012

Klopt het dat er een vaccin bestaat tegen allergische reacties op insektenbeten?

Top