ACTUEEL

Rinnooy Kan vertrekt bij de SER

Rinnooy Kan vertrekt bij de SER

Voorzitter Alexander Rinnooy Kan van de Sociaal-Economische Raad (SER) vertrekt later dit jaar bij dit belangrijke adviesorgaan van de regering. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken heeft dat vrijdag gemeld.

Rinnooy Kan wordt per 1 september hoogleraar economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Nieuwe benoeming

Het kabinet heeft vrijdag nog wel besloten Rinnooy Kan voor te dragen voor benoeming van een nieuwe periode als voorzitter bij de SER vanaf 1 april. Dat was noodzakelijk, omdat de verdeling van raadszetels bij het adviesorgaan standaard elke twee jaar opnieuw wordt bezien.

Rinnooy Kan

Rinnooy Kan noemde Rinnooy Kan een “aimabel en deskundig man” en is blij dat hij nog een aantal maanden beschikbaar is, zodat naar een goede opvolger kan worden gezocht.

Rinnooy Kan werd in augustus 2006 voorzitter van de SER. Daarvoor was hij onder meer wetenschapper en bestuurder bij ING. Hij is prominent lid van D66 en in de zorg prominent aanwezig door zijn voorzitterschap van de raad van toezicht van het AMC en zijn rol binnen het Seneca-netwerk.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Politieke Moed ?

19 maart 2012

Het toont maar weer eens aan dat zelfs de meest briljanten mensen in dit land worden opgeofferd aan partij politieke belangen . Hij en niet die CDA-er had in de raad van state moeten komen

Wanneer gaat talent eens boven partij politiek , wanneer durtf een minister president eens voor zijn Land te staan ipv uit angst zijn mond uit angst voor de PVV te houden.

Wanneer tonen onze politici weer eens durf in de zorg bijvoorbeeld door geen PGB af te schaffen maar te hoge inkomens en mis-declaraties aan te pakken....

Top