ACTUEEL

Rijnland Ziekenhuis besteedt lab uit aan Medial

Rijnland Zorggroep besteedt het klinisch chemisch laboratorium (KCL) uit aan Medial diagnostische centra. Medial neemt de medewerkers van het laboratorium over.

Uitgangspunt bij de uitbesteding is dat er geen gedwongen ontslagen vallen. Schaalvergroting komt de efficiëntie en de kwaliteit van het laboratorium verder ten gunste.

Spoedlaboratorium

Het KCL wordt op termijn een spoedlaboratorium, inclusief werkzaamheden voor alle locatiegebonden activiteiten. De niet-spoed bepalingen worden geanalyseerd op de centrale locatie van Medial. Het laboratorium handhaaft haar onderzoeksaanbod.

Ontwikkelingen

Voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en verloskundigen komt er een uitbreiding van de onderzoeksmogelijkheden. Zo kunnen patiënten straks bloed laten afnemen bij iedere willekeurige prikpost van Medial. Voorheen moesten zij daarvoor naar het ziekenhuis.

Onder het laboratorium vallen de klinische chemie, bloedtransfusie/ hematologie, fertiliteitlaboratorium inclusief IUI, bindingsanalyse en bloedafname. Medial is actief in de regio Haarlem, Hoofddorp en de Bollenstreek. Het Rijnland Ziekenhuis maakt deel uit van Rijnland Zorggroep waaronder ook Rijnland Medisch Centrum, Verpleeghuis Leythenrode, Verpleeghuis Oudshoorn en Zorgcentrum Noorderbrink vallen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top