ACTUEEL

De Meridiaan is Beste Zorgafdeling 2009

Meridiaan uit Westervoort is verkozen tot Beste Zorgafdeling 2009 in de campagne Hart voor de Zorg, een initiatief van PGGM. Juryvoorzitter Martin van Rijn en staatsecretaris Jet Bussemaker hebben de bijbehorende insigne uitgereikt aan de zorgverleners van de instelling.

Aanbieden van belevingsgerichte zorg

Tijdens de Internationale Dag van de Verpleging op 12 mei werd de  winnaar bekend gemaakt. Meridiaan uit Westervoort is onderdeel van de Alysis Zorggroep en biedt mogelijkheden tot kleinschalig wonen voor mensen met beginnende dementie. Juryvoorzitter Martin van Rijn:”De Meridiaan is een voorbeeld hoe ouderenzorg in Nederland zou moeten zijn. Deze zorgafdeling van Verpleeghuis Zevenaar is onderdeel van de samenleving en de betrokken zorgverleners bieden een zeer belevingsgerichte zorg. De wensen van de cliënt staan centraal en familieleden worden nauw betrokken. De enorme teamgeest, het enthousiasme en de huiselijke sfeer spreken tot de verbeelding.”

Nederlanders nomineren kanditaten

Op de tweede plaats is Havenzicht, opvang voor dak- en thuislozen, uit Rotterdam geëindigd. De Oever, een afdeling van Verpleeghuis Oudshoorn, uit Alphen aan de Rijn heeft een derde plaats gekregen. Ruim vijfduizend Nederlanders hebben de genomineerden geselecteerd door op de site van Hart voor de Zorg een bedankje achter te laten voor een zorgverlener.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top