ACTUEEL

UMC St Radboud stelt patiëntendossiers open

UMC St Radboud stelt patiëntendossiers open

Patiënten van het UMC St Radboud in Nijmegen kunnen binnenkort via internet hun eigen medisch dossier raadplegen. Met hun DigiD kunnen patiënten inloggen op MijnRadbouddossier via een speciale button op de website van het ziekenhuis.

In het dossier staan labuitslagen, verwijsbrieven, afspraken en nieuwe onderzoeken. Op termijn zijn ook röntgenfoto’s en aantekeningen te raadplegen.

Toegang tot MijnRadbouddossier

Omwille van de veiligheid en bescherming van de persoonlijke gegevens moeten patiënten zich eerst eenmalig persoonlijk bij het UMC St Radboud aanmelden met een geldig identiteitsbewijs en mobiele telefoon. Dan wordt de inzage actief gemaakt en ontvangt de patiënt een toegangscode via sms. Daarna kunnen patiënten met hun DigiD vanuit huis inloggen op hun patiëntendossier wanneer ze willen.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

van Loon, NFK

17 april 2012

Super!! Op deze manier kan patient echt deel worden van team. Directe inzage in eigen gegevens, op elk gewenst moment, maakt patient als partner echt mogelijk. Samen werken aan optimale zorg.

Flim

17 april 2012

Fantastische ontwikkeling. Complimenten aan iedereen bij UMC St. Radboud.

Na MCHaaglanden één van de eerste ziekenhuizen in Nederland die deze stap zet. De patiënt echt een rol geven in zijn eigen zorg en gezondheid kan niet zonder hem/haar te laten beschikken over een eigen dossier.

Nog een tip voor alle ziekenhuizen in Nederland die met eHealth bezig zijn of aan de slag willen.
Eén van de meest inspirerende voorbeelden op dit gebied is de 'eHealth Wing' van Clalit Hospitals in Israel. Bekijk hier het filmpje van manager Yossi Bahagon die altijd benaderbaar is om zijn ervaringen te delen.

http://www.youtube.com/watch?v=aVPFe3t7ULY

Flim

17 april 2012

Naast UMC St. Radboud als inspirerend voorbeeld in Nederland zelf natuurlijk.

Sowieso zijn er ook in Nederland mooie ervaringen te delen.
Vanuit Nictiz wordt op dit moment gewerkt aan een community om ervaringen met patientenportalen te delen.

Anoniem

19 april 2012

Ik zou nog niet te vroeg juichen! Ben benieuwd of ze over 1 jaar nog steeds zo enthousiast zijn of dat er allerhande restricties opgeworpen worden. Patienten hebben vaak tekst en uitleg nodig en zijn zelf geen dokter!!!!

Top