ACTUEEL

Gezamenlijke inkoop pacemakers bespaart 2 miljoen

Inkoopcoöperatie Intrakoop heeft een overeenkomst gesloten met leverancier Medtronic over de inkoop van pacemakers, die de aangesloten zorgaanbieders een gezamenlijk inkoopvoordeel van twee miljoen euro oplevert. Met een volume van 10 duizend pacemakers gaat het volgens Intrakoop om “de grootste onderhandeling in de Nederlandse geschiedenis op het gebied van pacemakers”.

“Met deze overeenkomst met Medtronic laten we zien dat we ook in eigen land in staat zijn scherp in te kopen”, zegt directeur Frank Kaptein van Intrakoop. Eerder wist Intrakoop namens de aangesloten leden forse inkoopvoordelen te realiseren bij de aanschaf van kaakimplantaten en orthopedisch traumamateriaal.

Patiëntenbelang

Ook directeur Richard Jansen van Medtronic is positief over het gezamenlijke inkooptraject. “Daar werken wij graag aan mee, omdat ook wij de zorg betaalbaar willen houden”, aldus Jansen. “Medtronic kiest voor de samenwerking met Intrakoop omdat wij willen samenwerken met een non-profit organisatie; een betrouwbare partij  waar vrijwel alle ziekenhuizen in Nederland lid van zijn. Zo weten we zeker dat patiëntenbelangen gewaarborgd zijn”.

Aanbevelingen

Met de gezamenlijke inkoop van pacemakers maakt Intrakoop werk van recente aanbevelingen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Uit het onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) komt naar voren dat ziekenhuizen nog altijd versnipperd en weinig transparant inkopen en daarmee forse kostenbesparingen laten liggen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

26 april 2012

10.000 stuks van gemiddeld € 4.000= samen € 40 mln. en dan € 2mln. besparen, of te wel 5%, toppertjes hoor!

Top