ACTUEEL

Aantrekken personeel levert UMCG dubbel werk op

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) ziet zich bij het aannemen van artsen of ander personeel geregeld genoodzaakt ook een baan voor de partner van de sollicitant te vinden. Dat zegt woordvoerder Joost Wessels in MedNet.

“We zien vaker bij het vervullen van vacatures dat we ook voor de partner van een sollicitant een baan moeten vinden”, aldus Wessels in MedNet. “Dat is ook niet vreemd. Iemand die in Woerden woont en van het UMC Utrecht naar het AMC overstapt, hoeft in principe niet te verhuizen. Maar als men in Groningen gaat werken, wordt op en neer reizen toch wel een probleem."

Sluiting

Dat de decentrale ligging het UMCG parten speelt blijkt uit de recente sluiting van één van de vier IC-units vanwege personeelsgebrek. Van de 47 IC-bedden die het ziekenhuis normaal heeft, zijn er nu 40 in gebruik. Volgens Wessels heeft de tijdelijke inkrimping van het aantal bedden geen gevolgen voor de kwaliteit van zorg. "We denken dat we tot september op 40 blijven zitten. Daarna kunnen we we weer naar 47. Met de zomer voor de deur, waarop de bezetting altijd wat lager is, verwachten we echter geen problemen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top