ACTUEEL

Chirurgen Maasziekenhuis mogen weer werken

Twee chirurgen van Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer die op non-actief zijn gezet, mogen binnen vijf dagen weer aan het werk. Ze hebben dit afgedwongen via een kort geding bij het Scheidsgerecht voor de Gezondheidszorg dat woensdag uitspraak heeft gedaan. Betrokken partijen hebben dat donderdag laten weten.

Het duo werd een maand geleden op non-actief gezet omdat er een samenwerkingsprobleem was tussen de maatschap chirurgie en in- en externe partijen. De raad van bestuur van het ziekenhuis is verrast door de uitkomst. “De meerderheid van de betrokken vakgroepen van andere specialisten heeft aangegeven dat samenwerking met de betreffende specialisten niet meer mogelijk is”, aldus de raad van bestuur in een verklaring. “Het Scheidsgerecht erkent de problematiek maar vindt dit objectief onvoldoende vastgesteld.”

Definitief

De raad van bestuur gaat op korte termijn in overleg met het bestuur van de medische staf van het ziekenhuis over maatregelen die nu nodig zijn voor medewerkers, de medische professionals en de dienstverlening. De raad van bestuur verwacht het komend half jaar nodig te hebben om een definitief antwoord op het samenwerkingsprobleem te vinden. Specialisten van het Nijmeegse academische ziekenhuis UMC St Radboud die zijn ingeschakeld om werkzaamheden waar te nemen, blijven ook de komende tijd aan het werk in het Boxmeerse ziekenhuis. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

DGo

4 mei 2012

Moet ik nog een keer terug komen?

Top