ACTUEEL

Saffier mag toiletpapier niet in rekening brengen

De NZa heeft zorginstelling Stichting Saffier uit Den Haag via een aanwijzing op de vingers getikt omdat deze ten onrechte kosten in rekening bracht voor toiletpapier en het wassen van eigen linnengoed van bewoners. Deze diensten horen gratis te zijn. Het verzorgingshuis moet de diensten voortaan zonder bijbetaling leveren en de bewoners de eerder onterecht gemaakte kosten vergoeden.

Ook het zorgkantoor Haaglanden heeft een aanwijzing van de NZa ontvangen wegens onvoldoende controle op Stichting Saffier. Het kantoor was sinds september 2011 op de hoogte van de onterechte bijbetalingen, maar deed daar niets aan.

AWBZ

Bewoners van AWBZ-instellingen hebben recht op een aantal producten en diensten. Bijvoorbeeld het schoonmaken van hun kamer, algemene lichamelijke verzorging en voeding. Verzorgingsproducten - zoals toiletpapier of latex handschoenen - horen daar ook bij.

Stichting Saffier heeft de NZa laten weten de bijbetalingen te staken.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

ton

7 mei 2012

op hoeveel toiletpapier heeft een bewoner recht? En als er aan het eind van de week een stukje over is, mag dit dan doorgegeven worden aan een andere bewoner die wat meer nodig heeft of krijgt de bewoner zelf deze kostenbesparing op een bepaalde manier beloond.
Hier zou een adviseringsbureau eens aandacht aan moeten besteden en met een goed doorgerekent advies over komen. Volgens mij valt er dan nog flink te bezuinigen in die tehuizen.

Hans

7 mei 2012

Alvast een gratis tip voor de adviseur: kringloop?

Top