ACTUEEL

GGD Nederland wil drank uit supermarkt weren

GGD Nederland wil de minimumleeftijd voor gebruik van alcohol verhogen naar 18 jaar alsmede een wettelijke minimumprijs voor alcohol instellen. Ook wil GGD Nederland drank uit de supermarktschappen weren en einde maken aan het stunten met drank door winkeliers.

Dat bepleit directeur Laurent de Vries van GGD Nederland. Volgens staat onomstotelijk vast dat mensen meer drinken naarmate alcohol makkelijker verkrijgbaar is. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP), GGZ Nederland, Jellinek en het Trimbos-instituut meldden in maart dat er door de accijnsverhoging minder alcohol zal worden gedronken.

Stunten

Tegenover dagblad Metro uit De Vries zijn afschuw over acties van supermarkten waarbij ze met bierprijzen stunten. “Het kan toch niet zo zijn dat een flesje bronwater duurder is dan een flesje bier”, aldus De Vries.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

h.jipping

24 mei 2012

roepen al jaren dat de consumptie van jongeren komt door de laagalcoholende dranken in de supermarkt en de dumpprijzen van bier , hopelijk luisteren ze naar de ggd en komt de controle weer bij de slijters terecht!!

Top