ACTUEEL

NPCF: 'Dien klacht in om kunstheup'

NPCF: 'Dien klacht in om kunstheup'

Mensen met een metaal-op-metaalkunstheup doen er goed aan om een klacht in te dienen tegen het ziekenhuis waar die is geplaatst. Dat zei NPCF-directeur Wilna Wind vrijdag. “Vooral als de kunstheup geplaatst is nadat bekend werd dat die schadelijk is voor de gezondheid, moeten patiënten het ziekenhuis verantwoordelijk stellen.”

Ondanks publicaties over ernstige bijwerkingen heeft de helft van de ziekenhuizen in Nederland omstreden kunstheupen geplaatst.  “Het is onvoorstelbaar dat ziekenhuizen, toen bekend was dat de heupen niet oké waren, er toch mee doorgingen'', benadrukt Wind. Zij raadt patiënten aan om alsnog een klachten in te dienen tegen ziekenhuizen.

Risico

Door slijtage van de kunstheup ontstaan minuscule metaaldeeltjes. Die verspreiden zich via bloed in het lichaam en kunnen onder meer zwellingen, botverlies en bewegingsbeperking veroorzaken. Patiënten moeten vaak een hersteloperatie ondergaan. De omstreden kunstheup wordt inmiddels niet meer geplaatst in Nederlandse ziekenhuizen. (ANP)

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Familie Dekker Van Gent

27 mei 2012

Als je een klacht indient over iets wat met gezondheidszorg te maken heeft, dan kom je in een moeras terecht waar je niet op zit te wachten.
Stomme omroep dus!

Anoniem

28 mei 2012

Ziekenhuizen? Het waren met name de ZBC's die deze heupen plaatsten !

Anoniem

29 juni 2012

klopt,familie dekker van gent!een klacht indienen in de zorg heeft geen enkele zin!moeras is een goed woord.beerput is ook een goede verwoording...

ifHFxFSxCT

5 augustus 2012

Binnen 24 uur naar Helsinki: dat is al heel wat. Wil nog ff melden dat wij (vooral ook mijn klioznoen Luchiano) gisteren een leuke dag hebben gehad bij de start. Jullie redden het wel.

Top