ACTUEEL

Winst en meer betalingsregelingen Menzis

Zorgverzekeraar Menzis heeft in 2011 een positief resultaat geboekt van 43,8 miljoen euro. Dat geldt wordt bijgeschreven bij de reserves. Tegelijkertijd krijgen steeds meer klanten moeite met het betalen van de verzekeringspremies en het eigen risico.

"Maandelijks sluiten 4000 klanten een betalingsregeling met ons af. Dat zijn mensen die wel willen betalen maar het niet kunnen. Daarmee spreken we af dat ze in termijnen aflossen. Daarnaast hebben we maandelijks zo'n 2000 wanbetalers. Die dragen we over aan het College voor Zorgverzekeraars die achter het geld aangaat. Dat aantal stijgt alleen maar", constateert een woordvoerder van Menzis donderdag.

Premie

Ondanks het toenemend aantal mensen dat in de problemen komt, zet Menzis de winst van vorig jaar niet om in lagere premies. "Als wij het goed doen, gaan de premies minimaal omhoog. In de regels voor banken en verzekeraars staat dat wij reserves moeten aanleggen. Stel dat er bijvoorbeeld in Groningen een epidemie uitbreekt. De Mexicaanse griep die nu echt doorpakt. Al die mensen die ziek worden en zorg nodig hebben. Dat moet je wel kunnen betalen", benadrukt de woordvoerder.

Lenteakkoord

Als de afspraken in het Lenteakkoord volgend jaar doorgaan en het verplichte eigen risico verhoogd wordt tot 350 euro, krijgen nog meer mensen moeite met betalen, verwacht Menzis. De zorgverzekeraar is van plan mensen dan vrijblijvend aan te bieden om maandelijks wat meer premie te betalen om zo een spaarpotje aan te leggen waaruit ze indien nodig, kunnen putten. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top