ACTUEEL

Visio schrikt van verdenking van ontucht

Een 27-jarige onderwijsassistent van een school in Huizen wordt verdacht van ontucht met zes leerlingen. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. De man werd op 29 juni al aangehouden, maar het Openbaar Ministerie (OM) heeft de zaak maandag pas naar buiten gebracht.

De ouders van de leerlingen zijn zondag geïnformeerd op een informatiebijeenkomst. De verdenkingen richten zich tegen een onderwijsassistent die werkzaam was op een schoollocatie voor slechtziende en blinde kinderen van zorgverlener Visio. De politie onderzoekt of de man mogelijk meer slachtoffers heeft gemaakt.

Aangeslagen

In een persbericht laat Visio weten “enorm geschrokken” te zijn. “Wij leven intens mee met onze leerlingen en hun ouders en verzorgers”, aldus Visio. “Ook de medewerkers van de school zijn erg aangeslagen.”

Onderzoek

Visio zegt volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek door de politie. Daarnaast stellen de zorgorganisatie een onderzoekscommissie in onder voorzitterschap van een externe deskundige. Deze commissie onderzoekt of de protocollen en werkwijzen op het gebied van veiligheid en voorkomen van seksueel misbruik voldoende zijn nageleefd en waar verbeteringen mogelijk zijn.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top