ACTUEEL

EO schrapt beelden verpleeghuis Roosendaal

De Evangelische Omroep zendt een aantal beelden voor het programma De Vijfde Dag niet uit niet uit op last van het Roosendaals verpleeghuis Ouderenzorg Stichting Groenhuysen. Dat meldt BN De Stem.

Er stond een uitzending geprogrammeerd voor donderdagavond over een bewoonster van verpleeghuisafdeling Moerweide in Roosendaal. Haar dochter deed een boekje open over wantoestanden in het verpleeghuis. Zo zou haar moeder twee keer per week 44 uur achtereen op bed moeten blijven omdat het verpleeghuis met personeelstekort kampt. Het bestuur van Groenhuysen had hier in de eerste instantie in algemene zin op gereageerd om de privacy van de patiënt te waarborgen, aldus de krant.

De EO schrapt de betreffende beelden in verband met de privacy van de cliënt en vernietigt deze beelden ook.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

13 juli 2012

Journalisten van de EO zijn bezig geweest met vuile journalistiek en manipulatie wat strijdig is met de rechtschapenheid in het gedachtengoed van haar leden. Geleid door de emotie van dochter die in onmin leeft met haar vader, de inhoudelijk vertegenwoordiger van moeder, worden stiekem opnamen door de journalist gemaakt. Gelukkig zijn er getuigen die het mogelijk maken de EO uitzending op tijd te verbieden. Het behandelbeleid van Groenhuysen o.a. gebaseerd op bewegen kent geen rigide toepassing en in het maatwerk zijn met instemming van de inhoudelijk vertegenwoordiger uitzonderingen mogeljk als bedrust op medisch voorschrift. En niet op basis van personeelstekort of gebrek aan middelen. Maar de EO redactie van de vijfde dag wilde er gisterenavond iets moois van maken en verbind deze casus naar analogie aan de pyamadagen toch met tekorten aan personeel, gebrek aan middelen en de kwaliteitsmiddelen. Dus na de flarden van interview met de dochter volgt een interview met een verzorgende uit een heel andere zorgorganisatie die vertelt ontslag te hebben genomen omdat de beddagen er in haar instelling zijn vanwege personeelstekort. Vervolgens komen de kwaliteitsmiddelen aan bod met een discussie op basis van bedenkelijke enqueteresultaten van abvakabo, Prof. Eric Scherder vertelt dat instellingen moeten worden gekort als ze hun bewoners niet laten bewegen en er is een gelukkig echtpaar in beeld uit Groningen die desgevraagd verklaren dat instellingen met beddagen moeten worden gesloten. Vervolgens plaatst de EO op haar website een haar passende selectie uit de reactie van Groenhuysen. De leugen regeert bij de EO.

Franken

13 juli 2012

Groenhuysen betreurt het dat de programmamakers van 'De Vijfde Dag' een aantal relevante zaken niet, onvolledig of bewerkt hebben weergegeven. Men heeft hierdoor jammer genoeg een vertekend beeld van de zorgverlening van Moerweide, onderdeel van stichting Groenhuysen, gegeven.

Groenhuysen wil hierover graag transparant communiceren en heeft daarom de berichtgeving aan de EO voorafgaand aan de uitzending als nieuwsbericht op haar website geplaatst: www.groenhuysen.nl.

Anoniem

15 juli 2012

Heel graag wil ik reageren op de uitzending van moerweide van afgelopen donderdag. Mijn moeder is verschrikkelijk behandeld daar. Het is nu 2 jaar geleden dat mijn moeder ook op bed moest blijven omdat ze volgens het personeel heeeeeeel moe was. Mijn moeder vond dit verschrikkelijk en lag heel dikwijls te huilen op bed en vroeg zich af waarom ze op bed moest liggen want ze was toch niet ziek. Ik heb alles ondernomen om dit anders te krijgen. Kortom ik kan er een boek overschrijven en de directeur van de stichting Groenhuysen , Henny Brons, wist er alles van want die heb ik dikwijls hierover gebeld, ik had zelfs zijn privé nummer , maar die deed ook niets. Ik had er slapeloze nachten van. Wij hebben mijn moeder hoe triest dan ook over geplaatst naar een ander verpleeghuis en daar heeft ze het reuze naar haar zin gehad, ze mocht de hele dag opzitten, mocht zelf zeggen wanneer ze sávonds naar bed wilde, heeft heel veel aktiviteiten gedaan en heel veel gelachen en ze werd heeeel goed verzorgd. Het is schandalig dat ze dit bij groenhuysen niet kunnen of willen doen, die kiezen voor het gemak en voor de lange gezamelijke pauzes.
Mijn vader zat boven in de brink en werd ook triest behandelt, die was erg ziek er werd niet aan hem omgekeken. Toiletpapier kreeg hij niet want hij gebruikte teveel, zodat mijn vader zijn ondergoed daarvoor moest gebruiken. Als ik daar kwam lag in het badkamertje waar de toilet stond de vloer bezaaid met bloed en ondergoed met ontlasting enz.. Dit is toch niet normaal en nog veel meer wat niet normaal was hoe ze hem behandelde, ook daar kan ik een boek overschrijven.

Top