ACTUEEL

Havenziekenhuis zet commissaris achter het stuur

Bert Kool treedt in afwachting van een nieuwe bestuurder vanaf 20 augustus tijdelijk op als directeur van het Havenziekenhuis in Rotterdam. Kool is sinds 2008 voorzitter van de raad van commissarissen van het Havenziekenhuis.

Het havenziekenhuis ziet zich tot de benoeming van een tijdelijke directeur genoodzaakt door het vertrek van Johan Dorresteijn. Hij stapt per 1 september over naar de raad van bestuur van het Maasstad ziekenhuis.

Governance-code

De overstap van een toezichthouder naar een bestuursfunctie is niet in lijn met de geldende governance-code, erkent ook het Havenziekenhuis. Maar het ziekenhuis acht het belangrijker dat de tijdelijk bestuurder specifieke kennis heeft van de bijzondere samenwerking met moederorganisatie Erasmus MC. Om deze reden is Kool door de medische staf, de OR en de Cliëntenraad, de raad van commissarissen en aandeelhouder Erasmus MC  uitdrukkelijk verzocht tijdelijk de bestuurlijke verantwoordelijkheid op zich te nemen. Kool zal zijn functie als voorzitter van de raad van commissarissen per 1 augustus neerleggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top